Beschrijving
De neus is expressief en elegant en vertoont aroma’s van rijp rood fruit, zoethout en drop. Als je de wijn in het glas rond walst, komen meer Mediterrane geuren naar boven zoals laurier, specerijen en vanille. De wijn van Chateau Haut-Blanville Cabernet Sauvignon/Merlot is fluweelzacht in de mond met sappige en fruitige smaken die je ook al had waargenomen in de neus. Als je de wijn wat langer bewaard wordt deze wijn krachtiger met zachtere tannines. Fantastisch hoe een wijn ondanks zijn robuustheid een evenwichtig en smaakvol geheel vormt!
Domein Château Haut Blanville
Het verhaal van Château Haut Blanville begint in 1955 toen Béatrice en Bernard Nivollet besloten om wijn te gaan maken in de Languedoc. Het wijndomein, dat ze volledig zelf hebben opgebouwd, ligt in de buurt van Montpellier. Ze maken wijnen met de uitzonderlijke diversiteit van de terroirs van de Languedoc. Allen gemaakt op een ecologische, verantwoorde manier waarbij veel aandacht gaat naar de zorg voor hun land, hun omgeving en de biodiversiteit. Tegenwoordig is 70 hectare in bezit binnen de appellatie Grés de Montpellier, verdeeld over vijf verschillende terroirs. De handgemaakte wijnen levert een kwaliteit op die zeer gewaardeerd wordt door wijnliefhebbers.
Vinificatie proces
De rode wijnen van Chateau Haut-Blanville Cabernet Sauvignon/Merlot ondergaan een lange maceratie na de alcoholische fermentatie. Daarna start de rijping op vaten: twee tot drie jaar voor de rode wijnen. Na het rijpingsproces worden de wijnen overgebracht naar roestvrijstalen tanks, waarin ze nog enkele maanden van nature kunnen decanteren voor ze worden gebotteld.
Wijn-spijs combinatie
Chateau Haut-Blanville gemaakt van Cabernet Sauvignon en Merlot combineert goed bij vleesgerechten, BBQ, charcuterie en medium en stevige kazen.