Beschrijving
De Tommasi Ripasso Valpolicella Superiore is een heerlijke rode wijn. De wijn heeft 15 maanden gerijpt op hout. Tonen van rijpe zwarte bessen/kers, rozijn, drop, vanille en cederhout. Vol en zacht van smaak.
Al jaren is Tommasi Ripasso Valpolicella Superiore een zeer gewilde wijn bij veel wijnliefhebbers. En dat begrijpen wij wel. Tommasi heeft al ruim een eeuw een uitstekende reputatie met betrekking tot wijn maken. Het wijnhuis Tommasi uit de Veneto is al in 1902 opgericht. De ligging van de wijngaarden is uitzonderlijk mooi en hebben een uitstekende ligging ten opzichte van de zon.
De bijnaam van Ripasso is ook wel baby-amarone. Dat komt omdat voor de bereiding van een Ripasso de overgebleven most van de Amarone is gebruikt. Er ontstaat een tweede gisting met de Amarone-most waardoor de wijn de warme, zachte en volle smaak van de Amarone-most meekrijgt. De Ripasso van Tommasi krijgt zo een uitzonderlijk volle smaak, en dat voor deze prijs!
Tommasi maakt de Ripasso overigens alleen in uitzonderlijk goede jaren. Na de vergisting rijpt de wijn 15 maanden in vaten van Sloveens eiken van 65 hectoliter. Zo behouden ze de reputatie waar ze al meer dan een eeuw beroemd om zijn!
Smaak en wijn-spijs
De Tommasi Ripasso Valpolicella Superiore heeft een intens robijnrode kleur. In de geur ruik je rijke aroma’s van zwarte peper en tonen van rozijnen. Neem een slok en je proeft een volle, uitgebalanceerde smaak, heel intens, kruidig met een tikje zoete kersen. De wijn combineert uitstekend met wit en rood vlees, wildgerechten, jonge en oude kazen. Ideale serveertemperatuur is 16-18ºC.