Tramin Chardonnay

13.45

13 op voorraad (kan nabesteld worden)

Beschrijving

Wijnhuis Tramin is erin geslaagd om van de populaire en geliefde chardonnay druif écht iets bijzonder te maken. Deze chardonnay tintelt fris en vrolijk op je tong. Het dartelt, speelt en daagt je uit. Deze chardonnay is afkomstig van een kalkhoudende klei en grindgronden waardoor een frisse mineraliteit ontstaat. Qua smaak neigt deze chardonnay met al zijn frisheid naar een frisse sauvignon blanc. Heerlijk als aperitief bij kleine borrelhapjes, of bij vis en gevogelte.

Cantina Tramin

Cantina Tramin is een van de eerste coöperatieve wijnmakerijen in Südtirol – Alto Adige die de uitdagingen van duurzame landbouw aangaat. Het begon met 15 hectare wijngaard waarbij de wijnstokken worden gecultiveerd volgens organische en biodynamische principes. Dus zonder gebruik te maken van herbiciden maar juist het ritme van de natuur volgen. De druiven worden gevoed door de wijsheid van moeder aarde. Het is een langzamer en arbeidsintensiever proces maar de resultaten mogen er zeker zijn!

Deze manier van wijn maken is voedzaam en gezond en maakt dat de druiven meer proeven zoals ze zijn typisch en het terroir komt duidelijker tot uitdrukking. En ze hebben ambitieuze  plannen. Wijnmaker Willi Stürz zegt hierover: ‘Het doel van Cantina Tramin om snel het gebruik van herbiciden in alle 260 hectare teelt af te schaffen mét de directe betrokkenheid van elke teler’.

Terroir en wijnbereiding

De chardonnay druivenstokken staan op een terroir van kalkhoudende klei en grindgronden op een hoogte van 250 tot 500 meter. De chardonnay druiven worden voorzichtig onmiddellijk na de oogst geperst. Primaire gisting vindt plaats in stalen tanks, gevolgd door gedeeltelijke malolactische gisting.

Tramin Chardonnay smaak en wijn-spijs

Deze Tramin Chardonnay is groenachtig geel van kleur, met delicate fruitige aroma’s en een droge afdronk. Het smaakt fris en levendig met hints van ananas, peer, citrus, vanille en boter. Je kunt de wijn uitstekend schenken als als aperitief, combineer het met hapjes, vis en gevogelte.

 

Extra informatie

jaar

land
streek
Regio

Alto Adige

druif

domein

Classificatie

inhoud